JaniVahvanen

Schneider Electric Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Vahvanen

Espoo, 9. joulukuuta, 2016 – Kauppatieteiden maisteri Jani Vahvanen on aloittanut Schneider Electric Finland Oy:n toimitusjohtajana 1.11.2016. Vahvaselle raportoivat Schneider Electric Finland Oy:n liiketoimintayksiköistä ja tukitoiminnoista vastaavat johtajat sekä Schneider Electricin Baltian yksiköiden toimitusjohtaja Sohvi Rajamäki. Vahvanen siirtyi uuteen tehtäväänsä Hewlett Packard Enterprisen Suomen ja Baltian maiden toimitusjohtajan tehtävästä.

”Tulin tänne oman alansa johtavasta, aivan erinomaisesta globaalista yrityksestä. Schneider Electric on valtavan kyvykäs ja menestyvä globaali yhtiö, jonka energianhallinnan ja automaation ratkaisut ovat maailmanlaajuisesti erittäin edistyksellisiä. Tuotteemme, palvelumme ja ohjelmistomme tähtäävät konkreettisten ratkaisujen kautta energiankulutuksen optimointiin. Meillä on mielestäni vahva kyky toteuttaa hyvin vaativia projekteja. Tätä osaamista hyödyntämällä luomme koko Suomen kattavan palveluorganisaatiomme avulla merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme sekä vaikutamme positiivisesti kestävään kehitykseen”, kertoo Schneider Electricin toimitusjohtaja Jani Vahvanen.

”Olen ylpeä saadessani työskennellä yrityksessä, joka strategiansa mukaan taistelee ilmastonmuutosta vastaan, ja joka pystyy tarjoamaan konkreettisia keinoja energiadilemman ratkaisemiseksi. Schneider Electricillä tärkein tehtäväni on kehittää toimintaamme mahdollisimman asiakas-ja kumppanilähtöiseksi. Portfoliomme on erinomainen, mutta mielestäni se, miten osaamme kohdistaa sen hyödyt asiakkaiden tarpeisiin lienee meille se keskeisin kehitysalue.”

”Schneider Electric on teollisen internetin edelläkävijä. Olemme hyödyntäneet verkkoteknologiaa ja koneiden välistä kommunikaatiota jo kauan ennen kuin siitä alettiin puhua teollisena internetinä. Alalla ja yhtiössä, jonka tuotekehityspanokset keskittyvät energiankulutuksen optimointiin, on bisneksen ja asiakkaiden kannalta todella mielenkiintoiset näkymät. Erilaisten laitteiden, antureiden, ohjausjärjestelmien, päätelaitteiden ja käyttäjien verkottuminen parantaa kaikenlaisten kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä luo esimerkiksi teollisuuden valmistusprosesseihin tai sähköverkkojen toimintaan merkittävää kilpailukykyä,” Vahvanen jatkaa.

Vahvanen tuo Schneider Electriciin vahvaa kokemusta myynnistä, markkinoinnista ja liiketoiminnan johtamisesta sekä kansainvälisesti että alueellisesti. Ennen Hewlett Packard Enterprisen Suomen ja Baltian maiden toimitusjohtajan tehtävää Vahvanen toimi johtajana Hewlett Packard Enterprisen globaalissa suurasiakasmyynnissä ja oli Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan liiketoiminta-alueen suurasiakasyksikön johtoryhmän jäsen.

HP-uransa aluksi Vahvanen toimi ensin eri toimialayksiköiden myyntijohtajana ja eteni sitten Suomen ja Baltian maiden Suurasiakasmyynnin johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Tämän jälkeen hän vastasi johtoryhmän jäsenenä Suomen ja Baltian maiden palvelin-, tallennus- ja verkkoliiketoiminnasta. Vahvanen on aiemmin toiminut myyntiin ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä myös Yomi Oyj:ssä, Votek Oy:ssä ja IBM:llä.