katko new logo

 

ST-käsikirja numero 40 päivittyi. KATKOn turvakytkimillä varmistat turvallisen, toimivan ja muunneltavan toteutuksen aurinkosähköjärjestelmälle.

KATKOn tuotevalikoimista löytyvät turvakytkimet sekä tasavirtapuolen että vaihtovirtapuolen turvalliseen erottamiseen aurinkosähköjärjestelmissä. Erottaminen on erityisen tärkeää, jotta mahdollisten häiriötilanteiden hoito sujuu ilman tapaturmia. Suurempien järjestelmien kohdalla järkevä suunnittelu ja toteutus mahdollistavat häiriöiden hoitamisen ilman, että koko voimala on poissa käytöstä. Tällöin voimalan osat ovat kytkettävissä pois pienempinä kokonaisuuksina.

ST-käsikirja 40 ohjeistaa kohdassa 6.6.4 Kytkeminen ja erottaminen: ”On-grid-järjestelmien suunnittelussa on varmistuttava, että järjestelmän invertterin pystyy erottamaan DC- ja AC-puolelta. Tämä toteutuu vähintäänkin niin, että vaihtosuuntaajassa on DC-puolella paneelistojen erotuskytkin ja AC-puolella on järjestelmän erottamiseksi suojaavat ylivirtasuojat sekä koko aurinkosähköjärjestelmän turvakytkin.”

 

Aurinkosähköjärjestelmän yleiskaavio

yleiskaavio aurinkosahkojarjestelma

   
KATKOn aurinkosähköjärjestelmän turvakytkimet
DC- ja AC-puolelle

katko turvakytkimet aurinkosahko

   
KATKOn valikoima DC-turvakytkimistä  
taulukko aurinkosahkojarjestelma

 

 

KATKO Oy suomalainen perheyritys, joka valmistaa yli 70 vuoden kokemuksella kuormankytkimiä, kytkinvarokkeita sekä näihin liittyviä sähkötarvikkeita. KATKO Oy on kehittynyt kansainvälisillä markkinoilla toimivaksi teollisuusyritykseksi, jonka valmistuksesta yli 60% menee vientiin. Asiakaskuntaa löytyy yli 60:stä maasta kaikilta mantereilta.