STK:n laskeman hintaindeksin mukaan sähkötarvikkeiden tukkuhinnat nousivat  7,6 % viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna. Viimeisen puolivuotiskauden aikana eli tammi-kesäkuusta 2011 heinä-joulukuuhun 2011 hinnat nousivat 2 %.

Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi STK:n tukkutilaston mukaan 12 % heinä-joulukuussa 2011 edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna. Edellämainittu hintainflaatio huomioon ottaen myynnin volyymi kasvoi heinä-joulukuussa 4,4 %.

Sahkotarvikkeidentukkuhintaindeksi 201112
Myyntivolyymin muutos

STK:n tuottama sähkötarvikkeiden tukkuhintaindeksi lasketaan puolivuosittain Elektroskandian, Onnisen ja SLO:n toimittaman kattavan myyntiaineiston pohjalta.

Lisätiedot:
Tarja Hailikari, toimitusjohtaja, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK)

Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) on toiminut vuodesta 1931 ja sen jäseninä on 13 sähkötukkuliikettä sekä 47 valmistajaa ja maahantuojaa. STK pitää yllä alan yhteistä 215.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua sekä tuottaa useita myyntitilastoja.