Kira digi SURA tiedotSTK-Tietopalvelut Oy:n vetämä KIRA-digi-kokeiluhanke on saatu valmiiksi:

Tärkeimmät suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja rakennuttajien tarvitsemat sähkötuotteiden tuotetiedot on tunnistettu ja määritelty alalla käytettyjen standardien pohjalta.

Jatkossa määrittely mahdollistaa laadukkaat suunnitelmat ja tehostaa koko toimitusketjun työtä, kun suunnittelijat, urakoitsijat ja rakennuttajat löytävät helposti kriteerit täyttävät tuotteet.

Seuraavaksi alan käyttämiä ohjelmistoja tulee kehittää niin, että hankkeessa tunnistettuja - Sähkönumerot.fi-palvelusta saatavissa olevia - tuotetietoja voi monipuolisesti hyödyntää suunnittelussa, dokumenteissa, mallinnuksessa sekä urakkahankinnassa.

Tavoitteena on, että yhtenäisessä digitaalisessa muodossa tuotettuja tuotetietoja kyetään tulevaisuudessa tehokkaasti hyödyntämään aina hankesuunnitelmasta rakennuksen luovutukseen asti ja edelleen teknisen huollon ja ylläpidon apuvälineenä.

LVI-tuotteiden osalta määrittelytyö jatkuu.

Asiantuntijaryhmän tekemässä ehdotuksessa on keskitytty tärkeimpiin sähköistyksen tuoteryhmiin ja listattu niiden oleellisimmat tuotetietotarpeet Talotekniikkastandardi 2017-, BMEcat-tiedostomuodon ja ETIM-standardien mukaisesti.

Tutustu loppuraporttiin ja määrittelyyn:

The report of the project has now be publishded also in English (täydennetty 15.3.2018):

See the press release in English. 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Tarja Hailikari, Sähkönumerot.fi / Sähköteknisen Kaupan Liitto ry, puh. 040 7358673 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

   STK Sahkonumerot logot