Vanhaa tuotetietostandardi-exceliä voi käyttää edelleen uuden standardin rinnalla

Tuotetietostandardin kehittämisryhmä määritti runsas vuosi sitten yhdessä LVI-Infon ja Rakennustiedon kanssa tuotetietojen siirrossa käytettävästä Tuotetietostandardi-excelistä uuden Tuotetietostandardi 2017 -version.

Tähän asti käytössä olleesta Tuotetietostandardi 2012:sta uusi Tuotetietostandardi eroaa mm. seuraavasti:

  • Uusi Tuotetietostandardi pitää sisällään tuotteiden perustietojen lisäksi mm. tuotekuvauksen, linkit kaikkiin kuva- ja dokumenttitietoihin.
  • GTIN-koodi ja mittatiedot on mahdollista määrittää itse tuotteen lisäksi neljälle pakkauskoolle.
  • Tuotetietostandardi 2017 on dynaaminen ts. Excelin sarakkeille on annettu ylimmällä rivillä koodit, jotta sarakkeissa olevien tietojen sisään- ja uloslukutoiminnot eri tietojärjestelmissä voidaan jatkossa rakentaa kyseisiin koodeihin eikä sarakkeiden järjestykseen perustuviksi. Tämä mahdollistaa sen, että kukin käyttäjä tai toimiala voi työskennellessään vaihtaa sarakkeiden järjestyksen haluamakseen ja/tai poistaa tiedostosta tarpeettomat sarakkeet.

Uuden Tuotetietostandardin sisään- ja uloslukutoiminnot  otetaan käyttöön Sähkönumerot.fi-palvelussa 9.4.2018.

Käyttöönoton vuoksi Sähkönumerot.fi-sivustolla voi olla lyhyitä käyttökatkoja ja -itsepalvelu on poissa käytöstä aamupäivän ajan. Pahoittelemme häiriötä!

HUOM! Tuotetiedot voi jatkossakin lukea sisään ja ulos Sähkönumerot.fi-palvelussa vaihtoehtoisesti myös vanhassa muodossa, sillä kestänee tovin ennen kuin tukkujen ja valmistajien järjestelmät on muutettu uutta formaattia tukeviksi.