Tuotetietojen merkitys kasvaa jatkuvasti

100 parasta toimittajaa - mikä on yrityksenne sijoitus?

Sähkönumerot.fi-palvelussa on kaikkiaan 497 yrityksen tuotteita. Aktiivisia tuotteita on 250.000.

  • Vähintään yksi tuotekuva on 83 %:lla tuotteista.
  • Linkki yrityksen omille sivuille tuoteinformaatioon tai käyttöohjeisiin tai muihin dokumentteihin löytyy 71 %:lta kaikista tuotteista.
  • Tuotekuvaus löytyy 55 %:lta tuotteista.
  • Harmonisoimaton tuotenimi on enää 4 %:lla tuotteista.

ETIM-tietojen täyttöasteessa on selvästi parantamisen varaa

ETIM-standardin mukaisia teknisiä tietoja löytyy Sähkönumerot.fi-palvelussa 147.000 tuotteelta eli 59 %:lta kaikista tuotteista, mutta ETIM-tietojen täyttöaste on keskimäärin vain 53 %. Toisin sanoen toimittajat ovat jättäneet puolet ETIM-standardissa määritellyistä teknisistä ominaisuuksista täyttämättä.

Valtaosa tuoteluokista on sellaisia, että niissä kaikki ETIM:n mukaiset tekniset ominaisuudet voi täyttää. Joissakin tuoteluokissa, esimerkiksi valaisimissa, samaan ETIM-luokkaan kuuluu kuitenkin erilaisia tuotteita eivätkä kaikki määritellyt 90 teknistä ominaisuutta ole relevantteja tai edes mahdollisia täyttää kaikille valaisintyypeille. Vähintään 75 %:n täyttöaste on kuitenkin hyvä tavoite myös valaisinluokissa. 

Jos tekniset tiedot puuttuvat, asiakkaan tarpeisiin soveltuvat tuotteet eivät nouse hakutuloksiin Sähkönumerot.fi-palvelussa tai tukkujen verkkokaupoissa. Kannattaakin lukea urakoitsijan ajatuksia tuotetietojen merkityksestä Jussi Kuuselan blogikirjoituksesta: Tuotetietojen merkitys urakoitsijalle - puutteet tuotetiedoissa ovat varsin tehokas kaupan este.

 

100 parasta sähköteknisen tuotteiden toimittajaa syyskuussa 2019

Yritysten keskinäinen paremmuusjärjestys alla olevissa taulukoissa määräytyy ensisijaisesti harmonisoitujen nimien, toissijaisesti kuvallisten tuotekorttien, ETIM-tietojen määrän ja täyttöasteen, tuotekuvausten keskiarvon ja kolmanneksi linkkien/dokumenttien määrän perusteella.

Listan arvostelun sijasta kannattaa laittaa omat tiedot entistäkin parempaan kuntoon.

100 parasta 11092019

Jos yrityksenne ei yltänyt listalle, kannattaa kirjautua Sähkönumerot.fi-palveluun ja Yhteenveto-näkymästä tarkistaa missä kunnossa yrityksenne tuotetiedot ovat.

Yhteenveto nakyma syyskuu2019

 

Lisätietoja ja neuvoja tuotetietojen täydentämiseen: Sähkönumerot.fi / Jarmo Raninen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.