Tuotetiedot kunnossa - 75 parasta sähköteknisten tuotteiden toimittajaa

Tilanne marraskuussa 2020

Sähkönumerot.fi-palvelussa on kaikkiaan 492 yrityksen tuotteita. Aktiivisia tuotteita on 242.000.

  • Vähintään yksi tuotekuva on 86 %:lla tuotteista.
  • Linkki yrityksen omille sivuille tuoteinformaatioon tai käyttöohjeisiin tai muihin dokumentteihin löytyy 72 %:lta kaikista tuotteista.
  • Tuotekuvaus löytyy 65 %:lta tuotteista.
  • Harmonisoimaton tuotenimi on 6 %:lla tuotteista.

 

Yritysten keskinäinen paremmuusjärjestys alla olevissa taulukoissa määräytyy ensisijaisesti harmonisoitujen yleisnimien, kuvallisten tuotekorttien, ETIM-tietojen määrän ja täyttöasteen sekä tuotekuvausten keskiarvon ja toissijaisesti linkkien/dokumenttien määrän perusteella.

Listan arvostelun sijasta kannattaa laittaa omat tiedot entistäkin parempaan kuntoon.

Parhaat tuotetietotoimittajat 24112020

 

Jos yrityksenne ei yltänyt listalle, kannattaa kirjautua Sähkönumerot.fi-palveluun ja Yhteenveto-näkymästä tarkistaa missä kunnossa yrityksenne tuotetiedot ovat.

Yhteenveto 24112020

Tuotetietojen merkitys kasvaa jatkuvasti

Yleisnimet ajantasalle

Huolehdithan siitä, että teidän tuotteittenne yleisnimet tarvittaessa päivitetään ajantasalle!

ETIM 8 -versio otettu käyttöön - Tuotetiedot tulee päivittää ajantasalle

ETIMin uudessa versiossa on paljon muutoksia. Sähkösektorille on mm. luotu 180 uutta luokkaa ja 80 luokkaa on poistettu käytöstä. Muita luokkiin kohdistuvia muutoksia on tehty yli 2000, toisin sanoen luokissa on otettu käyttöön paljon uusia ominaisuuksia ja arvoja ja joitakin on myös poistunut käytöstä. Lue lisää täältä.

ETIM-standardin mukaisia teknisiä tietoja löytyy Sähkönumerot.fi-palvelussa 159.000 tuotteelta eli 65 %:lta kaikista tuotteista, mutta ETIM-tietojen täyttöaste on versiomuutosten myötä laskenut keskimäärin vain 49 prosenttiin.  Valtaosa tuoteluokista on sellaisia, että niissä kaikki ETIM:n mukaiset tekniset ominaisuudet voi täyttää. Joissakin tuoteluokissa samaan ETIM-luokkaan kuuluu kuitenkin erilaisia tuotteita eivätkä kaikki esimerkiksi eri valaisinluokissa määritellyt 17-114 teknistä ominaisuutta ole relevantteja tai edes mahdollisia täyttää kaikille valaisintyypeille. Vähintään 75 %:n täyttöaste on kuitenkin hyvä tavoite myös valaisinluokissa. 

Airam Electricistä Esimerkillinen Tuotetietojen Päivittäjä 2020

Meille on tärkeää tuottaa asiakkaillemme oikeaa tietoa, joka auttaa heitä tuotteiden valinnassa ja vertailussa, kertoo Airam Electricin toimitusjohtaja Jorma Koskiola.

Airam Electricin liiketoimintajohtaja Ville Keinänen kertoo tietojen päivittämisen olevan systemaattinen jatkuva prosessi, jossa tuotehallinnalla on tärkeä rooli.
- Laadukkaat tuotetiedot ovat meille kilpailuvaltti ja niiden merkitys on Airamilla nostettu keskiöön. Tietojen laadun parantaminen valittiin panostuskohteeksi, ja olemme nyt saavuttaneet tavoitetason, hän sanoo.

Lue lisää

Tutustu myös muiden alan toimijoiden näkemyksiin tuotetietojen tarpeellisuudesta

Jos tekniset tiedot puuttuvat, asiakkaan tarpeisiin soveltuvat tuotteet eivät nouse hakutuloksiin Sähkönumerot.fi-palvelussa tai tukkujen verkkokaupoissa. Kannattaakin lukea urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden ajatuksia tuotetietojen merkityksestä seuraavista blogikirjoituksista:

Tekninen johtaja Tomi Alanen / Amplit Oy: Valaisinten tuotetietojen puutteellisuus haasteena projektikaupalle

Kehityspäällikkö Keni Peltonen / Ramboll Finland Oy: Kattavia tuotetietoja kampaviinerien kyytipojaksi

Toimitusjohtaja Jussi Kuusela / Amplit Oy: Tuotetietojen merkitys urakoitsijalle - puutteet tuotetiedoissa ovat varsin tehokas kaupan este

 

 

Lisätietoja ja neuvoja tuotetietojen täydentämiseen: Sähkönumerot.fi / Jarmo Raninen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.