Tuotetietojen merkitys kasvaa jatkuvasti

80 parasta toimittajaa - mikä on yrityksenne sijoitus?

Sähkönumerot.fi-palvelussa on kaikkiaan 497 yrityksen tuotteita. Aktiivisia tuotteita on 246.000.

  • Vähintään yksi tuotekuva on 84 %:lla tuotteista.
  • Linkki yrityksen omille sivuille tuoteinformaatioon tai käyttöohjeisiin tai muihin dokumentteihin löytyy 60 %:lta kaikista tuotteista.
  • Tuotekuvaus löytyy 55 %:lta tuotteista.
  • Harmonisoimaton tuotenimi on 8 %:lla tuotteista.

Yleisnimet ajantasalle

Tuotteiden harmonisoidut yleisnimet on syksyn ja talven kuluessa päivitetty tuoteryhmäkohtaisesti järjestelyissä työryhmissä. Valmiiksi on saatu kaapeli- ja valaistusryhmien lisäksi ryhmät 14 Kaapelitiet, 27 Releet, tunnistimet ja teholähteet, 60 Teipit, eristeet ja massat, 64 Työ- turva- ja tunnusvälineet, 70-84 Tietoliikennetuotteet, turvajärjestelmät ja UPS-tuotteet sekä 87 Paristot, akut ja käsivalaisimet. Muissa ryhmissä työ jatkuu.

Huolehdithan siitä, että teidän tuotteittenne yleisnimet tarvittaessa päivitetään ajantasalle!

ETIM-tietojen täyttöasteessa on selvästi parantamisen varaa

ETIM-standardin mukaisia teknisiä tietoja löytyy Sähkönumerot.fi-palvelussa 147.000 tuotteelta eli 59 %:lta kaikista tuotteista, mutta ETIM-tietojen täyttöaste on keskimäärin vain 53 %. Toisin sanoen toimittajat ovat jättäneet puolet ETIM-standardissa määritellyistä teknisistä ominaisuuksista täyttämättä.

Valtaosa tuoteluokista on sellaisia, että niissä kaikki ETIM:n mukaiset tekniset ominaisuudet voi täyttää. Joissakin tuoteluokissa, esimerkiksi valaisimissa, samaan ETIM-luokkaan kuuluu kuitenkin erilaisia tuotteita eivätkä kaikki määritellyt 90 teknistä ominaisuutta ole relevantteja tai edes mahdollisia täyttää kaikille valaisintyypeille. Vähintään 75 %:n täyttöaste on kuitenkin hyvä tavoite myös valaisinluokissa. 

Jos tekniset tiedot puuttuvat, asiakkaan tarpeisiin soveltuvat tuotteet eivät nouse hakutuloksiin Sähkönumerot.fi-palvelussa tai tukkujen verkkokaupoissa. Kannattaakin lukea urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden ajatuksia tuotetietojen merkityksestä seuraavista blogikirjoituksista:

Toimitusjohtaja Jussi Kuusela / Amplit Oy: Tuotetietojen merkitys urakoitsijalle - puutteet tuotetiedoissa ovat varsin tehokas kaupan este

Kehityspäällikkö Keni Peltonen / Ramboll Finland Oy: Kattavia tuotetietoja kampaviinerien kyytipojaksi

Tekninen johtaja Tomi Alanen / Amplit Oy: Valaisinten tuotetietojen puutteellisuus haasteena projektikaupalle

 

80 parasta sähköteknisen tuotteiden toimittajaa helmikuussa 2020

Yritysten keskinäinen paremmuusjärjestys alla olevissa taulukoissa määräytyy ensisijaisesti kuvallisten tuotekorttien, ETIM-tietojen määrän ja täyttöasteen sekä tuotekuvausten keskiarvon, toissijaisesti harmonisoitujen nimien ja kolmanneksi linkkien/dokumenttien määrän perusteella.

Listan arvostelun sijasta kannattaa laittaa omat tiedot entistäkin parempaan kuntoon.

80parastatoimittajaa helmikuu2020

 

Jos yrityksenne ei yltänyt listalle, kannattaa kirjautua Sähkönumerot.fi-palveluun ja Yhteenveto-näkymästä tarkistaa missä kunnossa yrityksenne tuotetiedot ovat.

Yhteenveto nakyma 12022020

 

Lisätietoja ja neuvoja tuotetietojen täydentämiseen: Sähkönumerot.fi / Jarmo Raninen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.