<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

09.06.2023

CBAM-hiilirajamekanismi tuo maahantuojille merkittäviä muutoksia

CBAM-hiilirajamekanismi on EU:n uusi väline ehkäistä hiilivuotoa eli päästöjen ohjautumista EU:n ulkopuolelle. Mekanismi tuo maahantuojille merkittäviä uusia velvoitteita.

Mekanismia sovelletaan tiettyihin EU:n asetuksessa määriteltyihin tuotteisiin. Näitä ovat mm. tietyt rauta- ja terästuotteet, tietyt alumiinituotteet ja tietyt kemikaalit. Kun näitä niin sanottuja CBAM-tuotteita tuodaan EU:n ulkopuolelta EU:n tullialueelle, maahantuojan on vuoden 2026 alusta
 ·    hankittava tavaroiden valmistuksessa syntyneitä päästöjä vastaava määrä CBAM-todistuksia 
·    annettava CBAM-ilmoitus vuosittain komissiolle. 


Tullin sivuilta löydät lisätietoja tuotteista, joita CBAM koskettaa.

Siirtymäajalla 1.10.2023 - 31.12.2025 ei vielä tarvitse hankkia CBAM-todistuksia, mutta maahantuojan on tehtävä neljännesvuosittain raportti komissiolle.

Tervetuloa kuulemaan kattavammin CBAM-hiilirajamekanismista. Tietoisku järjestetään webinaarina 9.6.2023 klo 9.00–10.00. Puhujina työ- ja elinkeinoministeriön teollisuusneuvos Juhani Tirkkonen sekä Tullin tulliylitarkastaja Sture Skinnar.

Ilmoittaudu webinaariin.

Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille erikseen muutama päivä ennen tilaisuutta.

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Rakentaminen ja sisustaminen RASI, Sähköteknisen Kaupan Liitto ja Teknisen Kaupan Liitto.