<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2024-05-23 00:00:00

EUEWebinar: Vihreä pakkaus 23.05. klo 11:30

Featured Image

23.05.2024

Vihreä pakkaus

Tiesitkö, että Euroopassa 40 prosenttia muovin ja 50 prosenttia paperin käytöstä käytetään pakkauksiin? Pakkausten vähentämistä koskevien tavoitteidemme saavuttaminen edellyttää yhteistyötä toimitusketjun kaikkien lenkkien välillä. Koska monet sähköteknisessä teollisuudessa myymistämme tuotteista valmistetaan ja pakataan keskitetysti, on järkevää hankkia kansainvälisiä näkemyksiä ja pyrkiä yhdenmukaistamaan niitä. Tästä syystä Euroopan sähkötukkukauppiaiden liitto (EUEW) järjestää vihreitä pakkauksia käsittelevän webinaarin aloitteen moninkertaistajan muodossa. Tämän webinaarin aikana hollantilainen liitto Fedet kertoo, mitä kaikkea sen toimitusketjuun liittyvä aloite pakkausten vähentämiseksi teollisuudessamme ("Packaging Industry Plan") sisältää.

FEDETin pakkausteollisuuden suunnitelma

Tämä aloite sai alkunsa vuoden 2022 alussa, ja se on räätälöity asennusteollisuudelle. Suunnitelman tavoitteena on vähentää ja parantaa pakkausten kestävyyttä tällä alalla. Alankomaiden liitto, FEDET, toimii kaikkien tähän hankkeeseen osallistuvien valmistajien ja tukkukauppiaiden ensisijaisena yhteyspisteenä.

Suunnitelman tavoitteena on siirtyä kohti kiertotaloutta minimoimalla primaaristen raaka-aineiden käyttö ja vähentämällä pakkausjätettä. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää yhteistyötä koko toimitusketjussa - pakkausten toimittajista, valmistajista ja tukkukauppiaista asentajiin, loppukäyttäjiin ja jätteiden kerääjiin. Yhteistyöllä varmistetaan merkittävämpi vaikutus. Suunnitelma sai alkunsa yhdeksän asennusalan yrityksen yhteisistä ponnisteluista, jotka vaihtelevat valmistajista ja tukkukauppiaista asentajiin, ja nykyään lähes 50 alan yritystä sitoutuu sisällyttämään vuoden 2025 tavoitteet strategiseen suunnitelmaansa.

 

 

Tilaisuuden juontaa: Sebastiaan Scheers, FEDET (Alankomaat).
Esityksen kesto: 1 tunti; 30 minuuttia esitykset, 30 minuuttia keskustelua ja yhteenvetoa
Moderaatio: Koen Lauryssen, EUEW:n pääsihteeri.
Kieli: Englanti