<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pipelife hallinnoi sähkönumeroita automaattisesti

Featured Image

Pipelife Finland on ensimmäinen yritys Suomessa, joka pystyy hakemaan sähkönumeroita ja hallinnoimaan tuotteiden tuotetietoa Sähkönumerot.fi -sivustolla automaattisesti rajapinnan avulla.

Sähkönumero on kansallinen tuotetunnus, jota käytetään sähköisen talotekniikan alalla tuotteen tunnistamiseksi ja yksilöimiseksi koko toimitusketjussa. Sähköteknisen kaupan liitto ry (STK) ylläpitää sähkönumerojärjestelmää ja sähköteknisten tuotteiden tuotetietopalvelua, johon rekisteröidyt tuotteet kattavine tuotetietoineen löytyvät Sähkönumerot.fi-palvelusta. Palvelu pitää sisällään noin 250 000 aktiivisen tuotteen tiedot.

Yhteistyöllä kohti automatiikkaa

Pipelifen ja STK:n yhteistyöprojektissa valmistui syksyllä 2022 rajapintaintegraatio toimittajan sekä STK:n tietokantojen välille, joka mahdollistaa tuotetiedon tehokkaan liikkumisen aina toimittajalta loppuasiakkaalle.

- Meillä on missiona lisätä digitaalisuutta tuotetiedoissa ja ottaa digitaalisia välineitä käyttöön silloin kun se on mahdollista. Hyvässä kunnossa oleva, standardoitu tuotetieto ja rajapintojen hyödyntäminen vähentävät toimittajien manuaalista työtä, nopeuttavat tiedonkulkua ja vähentävät inhimillisiä virheitä, kertoo kehityspäällikkö Katri Huhtinen Sähköteknisen kaupan liitosta.

Pipelifen tuotetietokannan ja Sähkönumerot.fi:n välille luodun automaattisen rajapinnan tavoitteena on nopeuttaa ja tehostaa tiedonkulkua. Projekti suunniteltiin läheisessä yhteistyössä sekä STK:n että Pipelifen asiantuntijoiden kanssa.

- Haluamme aina mahdollisuuksien mukaan tarjota entistä parempia työkaluja myös tiedon tuottajille. Tämän projektin tavoitteena oli hioa uusi tuotetietojen ylläpidon rajapinta loppuun toimittajapuolen kanssa. Toteutus sujui mallikkaasti ja aikataulussa Pipelifen kanssa, kehuu Huhtinen.

- Uusi rajapinta mahdollistaa myös uuden sähkönumeron hakemisen suoraan Pipelifen tuotetietojärjestelmän kautta. Tämä onnistuu meidän järjestelmässämme ylläpidettyjen tuotetietojen ansiosta, jatkaa projektin vetäjä Katri Marjeta Pipelifelta.

Uusi rajapinta näkyy asiakkaille laadukkaana ja oikea-aikaisena tuotetietona.

- Myös tukkuliikkeillä on omat rajapinnat sähkönumerot.fi -sivustoon. Näiden eri rajapintojen avulla esimerkiksi tuotetietomuutokset ovat heti asiakkaidemme saatavissa niin sähkönumerot.fi-palvelussa kuin tukkujen tuotetietojärjestelmissä, kertoo Product Information Specialist Johanna Talman Pipelifelta.