<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Uusia sähköautojen pikalatureita tulossa vauhdilla

Featured Image

S-ryhmä ja K-ryhmä aikovat lisätä pikalatauspaikkoja merkittävästi, samoin alan isot toimijat Virta ja Recharge.

Nopeiden latauspaikkojen määrä sähköautoille kasvaa tänä vuonna vauhdilla. Suurimmat latausverkostot aikovat avata uusia asemia, ja kokonaan uutena toimijana oman verkkonsa pystyttää S-ryhmän ABC-lataus.

Sen ensimmäiset asemat Helsingin Pukinmäessä ja Itäkeskuksessa tulevat testikäyttöön näinä aikoina.

– Verkoston rakentaminen on aloitettu pääkaupunkiseudulta, ja suunnitelmat on pitkällä muuallakin päin Suomea. Tälle vuodelle on noin 50 latausasemaa suunnittelussa eri vaiheissa, kertoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Viksten.

Vuonna 2024 ABC-latausasemia pitäisi olla jo noin tuhat eri puolilla maata. Ne tulevat S-ryhmän toimipaikkojen eli markettien, ABC-liikennemyymälöiden ja hotellien yhteyteen.

– Tavoitteenamme on luoda merkittävä verkosto koko Suomeen. Nojaamme suunnitelmissamme ennusteisiin autokannan sähköistymisestä. Kun autokanta kasvaa, näitä palveluita kysytään ja tarvitaan enemmän, Viksten toteaa.

K-ryhmä: Lisää asemia, Lidl: Lataus kaikkiin kauppoihin

Huomattavia laajentamissuunnitelmia on myös muilla toimijoilla

K-ryhmällä on ollut jo muutaman vuoden ajan oma K-Lataus-verkkonsa, jonka latauspisteitä on eri puolilla Suomea varsinkin isojen K-kauppojen yhteydessä. K-ryhmä sanoo olevansa Suomen suurin pikalatausverkosto.

– Tänä vuonna meidän on tarkoitus tuoda 20 uutta latausasemaa, joissa on niin peruslatausta, pikalatausta ja suurteholatausta, sanoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

Lidl ei aio jäädä kilpailijoitaan huonommaksi, vaan latausasemiin aiotaan investoida lähivuosina "merkittävästi", kertoo Lidl Suomen kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen sähköpostilla.

– Uusi sähköautojen latausasema asennetaan jokaisen uuden myymälämme pihaan ja lisäämme niitä myös jo olemassa olevien myymälöiden parkkipaikoille siten, että kaikkien tällä hetkellä lähes 200 myymälämme yhteydessä on vuoden 2024 loppuun mennessä sähköauton latausasema, Kaikkonen kirjoittaa.

Lue koko artikkeli, jossa myös Virran ja Rechargen suunnitelmista, täältä

Lähde yle.fi

Kuva: Sauli Naski