<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kaikille avoin tuotetiedon valtaväylä

Sähkönumerot.fi-palvelu on sähköteknisen tuotetiedon valtaväylä, joka palvelee koko toimitusketjua maahantuojasta suunnittelijan, kaupan ja urakoitsijan kautta rakennuttajaan, vuokralaiseen ja huoltoyhtiöön sekä lopulta kierrätys- ja purkuvaiheessa. 

Palvelun sisältämät tiedot voi integroida rajapinnan kautta esimerkiksi kaupan, suunnittelutoimiston tai urakoitsijan omiin järjestelmiin, minkä ansiosta käytettävä tieto on aina ajantasaista, eikä tuotetiedon päivityksiä tarvitse tehdä moneen paikkaan erikseen. 

Nettipalvelussa sähkönumerot.fi on tuotetietokannan käyttäjälle monia työtä helpottavia toimintoja. Kokosimme asiantuntijan vinkit siihen, miten saat näin kokonaisvaltaisesta ja monipuolisesta järjestelmästä parhaat tehot irti.

 

Käytä, käytä, käytä 

Sähkönumerot.fi tulee hätiin jos jonkinlaisissa tiedontarpeissa. Palvelu toimii sekä läppärillä että mobiilissa, joten se palvelee yhtä hyvin suunnittelijaa uuden kohteen luomisvaiheessa kuin asennusohjeita kaipaavaa sähköasentajaa työmaalla tai huolto-ohjetta etsivää henkilöstöä huoltokäynnillä. 

Palvelun sisällöt ja toiminnallisuudet kehittyvät jatkuvasti. Esimerkiksi tuotetietoihin on nyt mahdollista lisätä tieto tuotteen hiilijalanjäljestä, mikä auttaa rakennushankkeen kokonaispäästöjen arvioimisessa. Uskalla siis kokeilla ja käyttää – järjestelmä ei hajoa etkä saa tuhottua mitään. Tulet yllättymään, mitä kaikkea palvelu mahdollistaa.

 

Huumaannu hakutoiminnosta

Etusivun vapaasanahaulla haet tiettyä sanaa tuotekorttien kaikista kentistä. Voit siis käyttää sitä, jos tiedossasi on vaikkapa etsimäsi tuotteen nimi tai sen osa, EAN-koodi, toimittajan tuotekoodi tai tuotteen sähkönumero.

Jos sen sijaan haluat selata eri tuotteita ja suodattaa niitä esimerkiksi kategorian, tuotemerkin tai värin mukaan, kannattaa kääntyä tarkennetun haun puoleen. Jos siis haluat selata kaikkia mustia Jussi-tuotesarjan pistorasioita tai kaikkia tietyn maahantuojan alijännitelaukaisijalla varustettuja tuotteita, se onnistuu tarkennetussa haussa. Sen jälkeen voit vielä rajata ja tarkentaa haun tuloksia minkä tahansa parametrin perusteella äärimmäisen tarkasti. Et siis tarvitse valmiiksi kaikenkattavia tietoja kaipaamastasi tuotteesta, vaan yksittäiset tiedonjyvät riittävät ja auttavat sinut oikean tuotteen luo.

Kun aktivoit hakua tehdessäsi Hae myös arkistoiduista -toiminnon, löydät tiedot myös myynnistä poistuneista tuotteista. Tämä on kätevää, jos kaipaat esimerkiksi vanhan laitteen asennus- tai huolto-ohjeita tai olet kierrättämässä vanhoja laitteita ja tarvitset tarkat tiedot niissä olevista materiaaleista. Mitään palvelussa joskus olleita tuotteita ei poisteta, vaan niiden kaikki tiedot löytyvät arkistosta. Siksi voit luottaa siihen, että tuotetiedot löytyvät vaikkapa rakennuksen purkuvaiheessa. Tämän toiminnon avulla voit myös helposti etsiä nykyvalikoimasta mahdollisimman samanlaista tuotetta vanhan tuotteen korvaajaksi.

 

Tuuppaa tuotekansioon

Silloin, kun haluat vertailla eri tuotevaihtoehtoja tai koostaa listan kaikista tietyn kohteen sähköteknisistä tuotteista, kannattaa ottaa käyttöön tuotekansio. Tuotekansioon voi tuoda tuotteita Tuo kansioon -toiminnon avulla helposti sähkönumerolla, toimittajan tuotekoodilla tai EAN-koodilla.  Vaihtoehtoisesti voit tuoda tuotekansioon tuotteita suoraan hakutuloksista klikkaamalla tuoterivin lopussa olevaa kansiokuvaketta. Halutessasi voit viedä kansion tuotteet Tuotetietostandardi-exceliin.

Tuotekansiossa voit vertailla samankaltaisia tuotteita yhdessä näkymässä. Tämä mahdollistaa helposti esimerkiksi vaihtoehtoisen tuotteen ehdottamisen ja hyväksyttämisen suunnittelijalla tai rakennuttajalla.

Tuotekansio kannattaa tallentaa linkkinä, jolloin voit aina palata tekemääsi tuotelistaukseen päivittämään ja tarkastelemaan tuotteita. Jos kohteessa vaikkapa remontin yhteydessä vaihdetaan yhden huoneen valaisimet, ne kannattaa päivittää kohteen tuotekansioon linkin kautta. Muutoksen tehtyäsi pääset tallentamaan päivitetyn listauksen uutena linkkinä. On hyvä muistaa, että linkki toimii yhden vuoden sen viimeisimmästä käyttökerrasta.

 

Tiedot talteen ja jakoon

Sähkönumerot.fi-palvelusta voit ladata tuotetietoa talteen monenlaisiin käyttötarkoituksiin eri tiedostomuodoissa. Voit tulostaa yksittäisten tuotekorttien tiedot pdf-tiedostoksi tai ladata pakattuna zip-tiedostona itsellesi yksittäisen tuotteen kaikki tiedot, kuten kuvat ja tuotteen kaikki dokumentit. Näin voit tallentaa tiedostot talteen sopivaan paikkaan tai jakaa ne oikeille ihmisille vaikkapa sähköpostitse.

Voit myös ladata luomasi tuotekansion luettelo- tai vertailunäkymän excel- tai pdf-muodossa tai pakattuna zip-tiedostona. Tätä ominaisuutta kannattaa käyttää esimerkiksi silloin, jos et itse ole kyseisten tuotteiden asiantuntija, vaan haluat lähettää muutaman vaihtoehdon asiantuntijalle vertailtavaksi. Voit lähettää eteenpäin suoraan myös tuotekansion tai vertailunäkymän linkin.

Näin esimerkiksi urakoitsija voi mennä sähkötukkuliikkeen myymälään mukanaan täydellinen lista tarvitsemistaan tuotteista sähkönumeroiden kera, tai huoltoyhtiölle voidaan toimittaa koko kiinteistön kaikkien sähköteknisten tuotteiden tiedot. Huoltomiehen ei silloin tarvitse käydä ensin toteamassa, millainen lamppu on palanut, vaan hän voi tulla paikan päälle suoraan oikean varaosan kanssa.

 

Askarruttaako vielä joku?

Jos jokin Sähkönumerot.fi-palvelun toiminto tai ominaisuus tuntuu hankalalta tai tarvitset apua alkuun pääsemisessä, muista nämä kanavat:

Tietoa ja ohjeet -sivustolta löydät kattavasti tietoa palvelun toiminnasta.

— Jokaisen sivun alalaidassa olevan palautelomakkeen kautta voit kysyä tarkentavia kysymyksiä. Jätä yhteystietosi lomakkeelle, niin saat vastauksen suoraan sähköpostiisi.

 

 

Sähkönumerot.fi-palvelun käyttövinkit antoi Jarmo Raninen, joka toimii koulutus-, tuotetieto- ja tilastopalveluiden asiantuntijana.


stkliitto-logo_600
sahkonumerot_fi_300x35px
ETIM Finland_770x324