<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

250 000 sähköteknisen tuotteen tietojen integrointi omaan järjestelmään

STK_kuvituskuvat_029

Rajapinnan kautta sähkönumeroiden tuotetiedot suoraan omaan järjestelmään – Säästä aikaa, vältä virheet

Rakennusalan digitalisointi on ottanut merkittäviä askeleita. Rakennuttajien ja tilaajien vaatimukset prosessien tehostamisesta kasvavat, ja myös päättäjät ohjaavat kohti digitalisaation hyödyntämistä.

Rakentamislaki on eduskunnan käsittelyssä. Lähivuosina vaatimukset kiertotaloudesta ja digitalisaatiosta tulevat koskettamaan koko rakentamisen arvoketjua ja kaikkia sen toimijoita.

”Sähköteknisten tuotteiden osalta Suomessa on oltu tukevasti etunojassa koko vuosituhannen ajan. Meillä on Sähkönumerot.fi-palvelussa tuotetiedot digitaalisessa muodossa yli 600 000 sähköteknisestä tuotteesta”, Sähköteknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen sanoo.

Ohjelmointirajapinta tuo STK ry:n ylläpitämän palvelun tuotetiedot kätevästi hyödynnettäviksi. Sen kautta toimittaja-, urakoitsija- ja rakennuttajayritysten sähkösuunnittelijat saavat integroitua valtavan aineiston omaan järjestelmään.

 

Tieto siirtyy helposti ja virheittä

KAMIC Installation AB - Finland toimittaa turvallisuuteen ja valaistukseen liittyviä tuotteita sähkösuunnittelijoille, sähkötukuille, sähkö- ja turvaurakoitsijoille sekä teollisuuden valmistukseen ja kunnossapitoon.

Tähän asti riesana oli se, että samoja sähköteknisten tuotteiden tuotetietoja joutui päivittämään eri järjestelmiin. Se vie paljon aikaa, ja lisäksi käsityössä piilee virheiden mahdollisuus.

”Tämä oli tilanne, kun lähdimme suunnittelemaan kamic.fi-sivuston uudistamista. Halusimme päästä tilanteeseen, jossa päivittäisimme säännöllisesti vain yhtä tietokantaa”, KAMIC Installationin myyntijohtaja Vesa Rasila kertoo.

Helpotuksen toi ohjelmointirajapinta, ja sopivan IT-kumppanin löytymisen jälkeen KAMIC Installation käynnisti rajapintojen integroinnin. Lopputuloksena uusi kamic.fi-sivusto on tuotetiedon osalta täysin integroitu Sähkönumerot.fi-tietokannan kanssa.

”Nyt päivitämme säännöllisesti vain Sähkönumerot.fi-tuotetietokantaa ja sivustomme saa tuotetiedot sieltä. Tuotekantamme on aina ajan tasalla ja säästämme valtavasti aikaa tuotetietopäivityksissä! Meillä on myös joka tuotteesta suora linkki Sähkönumerot.fi-tuotekortille”, Rasila iloitsee.

 

Koko tuotantoketju hyötyy

Sähkönumeroiden tietokannan avoimen rajapinnan kautta on saatavissa tuotetiedot noin 250 000 aktiivisesta sähköteknisestä tuotteesta.

Rajapintoja voivat hyödyntää kaikki alan toimijat. Rajapinnan käyttö tehostaa prosessia, mikä säästää toimittajien, tukkujen, urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, rakennuttajien sekä sijoittajien aikaa ja rahaa koko tuotantoketjussa.

”Rakennuksen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi tuotetietoa tullaan tarvitsemaan rakennuksen koko elinkaaren aikana: käytössä, kunnossapidossa, korjauksissa sekä purkuvaiheessa kierrätyksineen”, STK:n Muhonen muistuttaa.

Kompaktista oppaasta saat vinkit onnistuneeseen rajapintojen integraatioon.

 

Lataa opas


stkliitto-logo_600
sahkonumerot_fi_300x35px
ETIM Finland_770x324