<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
nataliya-smirnova-TEzRbour3JY-unsplash_800

Auta Ukrainaa lahjoittamalla tuotteita

 


Venäjä tuhoaa kiihtyvällä tahdilla Ukrainan energiainfraa, mikä on erityisen huolestuttavaa lähestyvää talvea ajatellen.

Ukrainan auttaminen on suurin humanitaarinen yhteisponnistus Euroopassa yli 20 vuoteen. Suomi tukee Ukrainaa valtiollisesti sekä erilaisten yhteistyöverkostojen avulla. Kansalaiset, yritykset ja järjestöt, muun muassa Elinkeinoelämän Keskusliitto, Keskuskauppakamari, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja FIDA haluavat osoittaa tukensa järjestämällä lahjoituksia ukrainalaisille.

Nyt tarvitaan kipeimmin tämän listan tuotteita. Onko teillä lahjoitettavissa joitakin näistä?

Myös käytetyt tuotteet ovat tervetulleita. Lahjoituskeräystä Suomessa koordinoiva sisäministeriö (SM) ottaa mielellään vastaan myös ehdotuksia energiaverkkoihin liittyvistä tuotteista, joita ei listalta löydy.

Toimi näin:
1. Täytä lomake ja lähetä se työ- ja elinkeinoministeriöön Jaana Avolahdelle jaana.avolahti (a) gov.fi. Hän toimittaa tiedot eteenpäin SM:lle lähetysten koostamiseksi viralliseen menettelyyn. Ohjeet lomakkeen täyttämiseen löydät täältä. SM on tarvittaessa yhteydessä Ukrainaan ja varmistaa, että tavara vastaa tarpeita.
2. Toimita tuotteet SM:n osoittamaan paikkaan. Ellei se ole mahdollista, voitte tukeutua Pelastuslaitosten kumppanuusverkostoon.

Lahjoitetut tuotteet ja tarvikkeet toimitetaan avun tarvitsijoille Unionin pelastuspalvelumekanismin kautta ja yhteistyössä Ukrainan vastuuviranomaisten kanssa. Näin varmistetaan, että lahjoitusten kulkua voidaan seurata ja että ne löytävät varmasti perille. Tyypillisesti tavara toimitetaan ensin Puolaan, josta paikalliset viranomaiset edelleen Ukrainaan sekä tavarasta ja tarpeesta riippuen muualle lähialueille Ukrainan pakolaisille.

Suomesta on tällä prosessilla lähtenyt tähän mennessä yli kolmekymmentä avustusrekkaa sekä useita sammutusautoja ja ambulansseja. Lue uutinen energiasektorin avustuslähetyksestä.

Sisäministeriö, Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto ja Suomen Posti kiittävät lämpimästi kaikkia lahjoittajia pyyteettömästä avusta ja ukrainalaisten tukemisesta.