Porvoon tehdas energiatehokas ja täysin hiilineutraali

Featured Image

Sähköasennustuotteet valmistetaan energiatehokkaasti ja täysin hiilineutraalisti Porvoon-tehtaalla.

  • Energiatehokkuus parani 21 prosenttia.
  • Täysin hiilineutraali valmistus.
  • CO2-päästöt vähenivät 636 tonnia.

Osana ABB-konsernin Mission to Zero™ -ohjelmaa Suomen ABB:n Porvoon-tehdas on toteuttanut ABB:n ensimmäisten tehtaiden joukossa hiilineutraalin tuotannon ratkaisut.

ABB:n Porvoon-tehdas toteutti hankkeen vuoden 2021 aikana. Se on nyt hiilineutraali ja käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Ensimmäisen vuoden aikana kokonaisenergiatehokkuus parani 21 prosenttia ja hiilidioksidipäästöt vähenivät 636 tonnia. Tämä vastaa 112 kertaa päiväntasaajan pituisen matkan ajamista maapallon ympäri tai omakotitalon sähkösaunan lämmittämistä vuoden jokaisena päivänä 373 vuoden ajan.

Porvoo on ensimmäinen ABB:n toimipiste, jossa kierrätetään tehtaan tuotannosta saatavaa energiaa ja käytetään maalämpöä sekä aurinkovoimaa. Kokonaisratkaisussa hyödynnetään myös ABB:n digitaalista kiinteistöautomaatio- ja sähköautojen latausjärjestelmää.

"Pohjoismaisena valmistajana olemme erittäin sitoutuneita edistämään YK:n ja Suomen 2030 kestävän kehityksen tavoitteita konkreettisesti. ABB:n kytkimet, pistorasiat ja sähköasennustuotteet valmistetaan Porvoossa lähellä alueellisia asiakkaitamme täysin hiilineutraalisti", sanoo Marko Utriainen, Porvoon-tehtaan johtaja.

”Mission to Zero™ on osa yhtiön matkaa kohti hiilineutraaliutta omassa toiminnassa - samalla kun tuemme asiakkaitamme hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Porvoon-hankkeessa on integroitu ABB:n ja sen yhteistyökumppaneiden ratkaisuja, joiden avulla kestävämpää valmistusta toteutetaan tehokkaalla ja konkreettisella tavalla. Modernien energiatehokkaiden ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien teknologioiden avulla siitä on tullut ABB:n Mission to Zero™ -ohjelman edelläkävijä”, sanoo Mikko Mäkäräinen, ABB:n Electrification-liiketoiminta-alueen Suomen johtaja.

Lisätietoja:
Marko Utriainen
050 33 54 236
marko.utriainen@fi.abb.com

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com