<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Latauslaitteiden myynti palasi normaalitasolle

Featured Image

Kiinteistöihin asennettavia sähköautojen latauslaitteita myytiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 15 391 kappaletta, mikä on 23 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Laitemyynti on nyt samalla tasolla kuin vuonna 2021. 

- Latauslaitteiden myynnin kasvu näyttää palanneen normaalitasolle. Tämän vuosipuoliskon vertailukohtaan eli alkuvuoteen 2022 oli tilastossa kirjautunut lisäksi edellistalven hankkeiden laitetoimituksia vuodenvaihteen yli. Kun alkuvuonna 2023 on rekisteröity jo enemmän sähköautoja kuin koko edellisvuoden aikana, on selvää, että kattavaa latausinfraa tarvitaan, arvioi STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Toimiala odottaa budjettiriihestä lisäpanostusta ARA-tukiin, joita taloyhtiöt voivat hyödyntää lataushankkeittensa toteuttamisessa.

-  On ymmärrettävää, että nyt energiatehokkuushankkeita puntaroidaan nyt saavutettavissa olevien säästöjen kannalta ja tavoitellaan hillitseviä vaikutuksia yhtiövastikkeisiin. Uskon, että vastaavaa arviointia tehdään myös toimitilakiinteistöissä, Muhonen sanoo.

- Latausvalmiuksien rakentaminen lisää autoilevien asukkaiden arjen mukavuutta ja pidemmällä tähtäimellä vaikuttaa koko talon asuntojen arvoon. ARA-tuet voivat jatkossakin olla tehokas porkkana, jolla varmistetaan, että latausinfra kasvaa ajoneuvokannan muutoksen tahdissa.

Kuva3_Peruslatauslaitteet_kpl_2023_H1_600

 

 

Kuva2_Peruslatauslaitteet_jakauma_2023_H1_600

STK ry:n myyntitilaston tiedot kerätään 18 latauslaitteita valmistavalta ja toimittavalta yritykseltä. Järeiden pikalatauslaitteistojen kauppa ei sisälly tämän myyntitilaston seurantaan.