<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Sallamaari Muhonen kattojärjestö EUEW:n hallitukseen

Featured Image

Sallamaari Muhonen valittiin sähkötukkualan kattojärjestö EUEW:n hallitukseen.

Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen on valittu The European Union of Electrical Wholesalers -järjestön hallitukseen. Luottamustoimi on kolmivuotinen.

Eurooppalainen sähkötukkualan kattojärjestö EUEW on perustettu vuonna 1955 ja sen jäseniä ovat 17 maan kansalliset sähkötukkukaupan alan yhdistykset. Nyt järjestö perusti ensi kertaa kuusijäsenisen hallituksen. Muhosen lisäksi hallitukseen valittiin vastaavien yhdistysten edustajat Norjasta, Italiasta, Itävallasta ja Saksasta sekä yksi kansainvälisesti toimivan tukkuyhtiön edustaja.

”Meillä Suomessa on vahva yhtenäinen liitto, jonka toiminnassa on mukana koko sähköteknisen alan toimitusketju aina tukuista valmistajiin ja maahantuojiin asti”, Muhonen kertoo.

”Olemme yhdessä kehittäneet edistyksellisen digitaalisen sähköteknisten tuotteiden tuotetietokannan, jota sähköistymisen arvoketju hyödyntää yhä laajemmin. Se toimii hyvän esikuvana esimerkiksi Keski-Euroopan kollegoille, minkä uskon osaltaan vaikuttaneen valintaani hallitukseen”, hän sanoo.

”STK:n lähes sadan jäsenyritysten tavoitteita tämä luottamustehtävä kansainvälisessä järjestössä palvelee ainakin siten, että olemme lähivuodet aitiopaikalla vaikuttamassa ja hankkimassa tietoa siitä, miten sähköteknisten tuotteiden ns. ympäristötiedon laskentatavat kehittyvät ja standardoidaan”, Muhonen arvioi.

Kuva: Mika Yösärä.