<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyt mukaan Rakentamisen muovit -green dealiin

Featured Image

Tarjoamme jäsenyrityksillemme uuden ja arvostetun tavan osoittaa vastuullisuutta.

STK allekirjoitti viime vuoden lopussa Rakentamisen muovit -green dealin yhdessä ympäristöministeriön sekä asiaan liittyvien järjestöjen kanssa. Siitä alkaneen tiiviin yhteistyön ansiosta kaikki on nyt valmista, jotta myös sähköteknisen kaupan alan yritykset voivat ryhtyä liittymään mukaan sopimukseen.

Aluksi kerätään tietoa omasta käytöstä

Sopimuksen toimet ja tavoitteet on räätälöity yrityksesi näkökulmasta, sillä järjestöjen yhteistyön tuloksena taustalla on ymmärrys arvoketjun eri toimijoiden haasteista ja mahdollisuuksista. Tavoitteiden lisäksi sopimus tarjoaa käytännön keinoja etsiä tehokkaimpia, toimivimpia ja uusia toimintamalleja niiden saavuttamiseksi.

Ensimmäisinä sopimusvuosina yritys kerää tietoa omasta kalvomuovin käytöstään. Mitä mittaat, siihen pystyt vaikuttamaan! Yritys itse asettaa sitten vähentämis- ja kierrätystavoitteet tuleville vuosille. Hankintaehdoilla voit vaikuttaa siihen, kuinka paljon pakkausmuovia teille saapuu. Omat pakkaustavat ja -innovaatiot vaikuttavat siihen, kuinka paljon teiltä lähtee kalvomuovia asiakkaille. Ja oman toimipaikkanne muovinkierrätyskäytänteitä voi aina viilata vähän paremmiksi.

Etenemisen tueksi on tarjolla laaja maksuton Motivan verkkokoulutusohjelma, jonka taustasta kertoo esittelyvideo. Rakentamisen muovit -green dealiin Suomessa voit tutustua katsomalla ympäristöministeriön videon. Se on englanninkielinen, ja siksi erinomainen väline asiasta kertomiseen omassa konsernissa.

Liity omalla sitoutumisellasi mukaan sopimukseen ja edelläkävijöiden joukkoon! Lisätietoa ja selkeät ohjeet löydät täältä.  

Etua arvokkaan materiaalin vähentämisestä ja kierrätyksestä

Viidennes muoveista käytetään rakentamisessa, ja pakkaukset ovat suurin kertakäyttömuovien lähde alalla. Muovit ovat ominaisuuksiltaan arvokas materiaalivirta ja niiden käytön vähentäminen sekä tehokkaampi kierrättäminen polttamisen sijaan tuo monenlaisia hyötyjä. Fiksu pakkausmateriaalien käyttäjä itse saavuttaa ainakin kustannussäästöjä, ja ehkä löytää tästä kilpailuedunkin.

Kierrätysvaatimukset kiristyvät tulevaisuudessa: muovipakkauksista on kierrätettävä vähintään 50 % vuoden 2025 loppuun mennessä ja vähintään 55 % vuoden 2030 loppuun mennessä.

Sopimuksen ansiosta erilliskerätty kalvomuovi tulee päätymään nykyistä tehokkaammin kierrätykseen, ja kierrätysraaka-aineena se palautuu tuotteina takaisin markkinoille. Liittymällä mukaan sopimukseen viitoitat tietä koko toimialalle ja edustat edelläkävijyyttä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

 

Mikä on green deal -sopimus?

Green deal on vapaaehtoinen sopimus valtion ja elinkeinoelämän välillä. Tavoitteena on yhdessä edistää kestävän kehityksen tavoitteita. Sopimukseen sitoutuvat osapuolet sopivat yhteisestä tavoitteesta, toimista ja seurannasta. Lue lisää täältä.

Mitä green deal rakentamisen muoveista koskee?

Kalvomuoveja rakentamisessa ja rakentamisen toimitusketjussa. Näitä ovat rakennustuotteiden pakkaamisessa ja sisäsuojauksessa käytettävät muovit.