<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 

Oppilaitosyhteistyö

 

Valmiit oppimateriaalit

Opetuksen helpottamiseksi Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) on laatinut oppilaitosten ja yritysten käyttöön oppimateriaalin:

Sähköteknisten tuotteiden hankinta -esitys, jossa 30 dian tietopakettina on esitelty sähköteknisten tuotteiden hankintaprosessia ja sitä, miten sähkönumero palvelee koko toimitusketjua.

Viisi noin 20 minuuttia kestävää harjoitussarjaa, jotka tekemällä opiskelija tutustuu tietopalvelun monipuolisiin toiminnallisuuksiin. Jokainen harjoitussarja sisältää viisi harjoitustehtävää. Harjoitustehtävien tekemiseksi opiskelijalla pitää olla internet-yhteys Sähkönumerot.fi-sivustolle ja 5. harjoitussarjan suorittamiseksi käyttäjätunnus Hanketiedot.fi-verkkokansioihin.

Harjoitusten vastaukset on kerätty erilliseen salasanalla suojattuun tiedostoon. Salasanan opettaja saa pyynnöstä STK:n toimistosta. Lähetä pyyntö tuotetiedot(at)stkliitto.fi.

luentosali_pikist

 

 

Sähkönumerot.fi -palvelun käyttökoulutusta opiskelijoille

Opetuksessa on käyttökoulutuksen jälkeen mahdollista hyödyntää palvelua entistä monipuolisemmin ja tehokkaammin. Alalla yleisesti käytössä olevan palvelun tehokas käyttö jo opiskeluvaiheessa antaa opiskelijalle hyvät lähtökohdat työelämään siirryttäessä.

Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena ja arvioitu kesto max. 75 min. Koulutuksessa perehdytään lyhyesti sähkönumeroinnin 50- vuotiseen historiaan, mutta pääosa ajasta käytetään palvelun eri mahdollisuuksien esittelyyn tuotteiden hakemisesta valittujen tuotteiden tietosisällön tallentamiseen ja jakamiseen.

Pääsääntöisesti koulutus on tarkoitettu jo alan oppilaitokseen hakeutuneille (ammatti- / ammattikorkeakoulu), tarvittaessa myös muut oppilaitokset ovat tervetulleita.

Perehdytys_snro_teksti_ja_kuvio

 

 

Sähköinen talotekniikka on bisnestä -luentopäivät

Sähköteknisen Kaupan Liitto tarjoaa alan yritysten kanssa ammattikorkeakoulujen opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua alan bisnekseen niin suunnittelutoimiston, teollisuuden, kaupan kuin urakoinninkin näkökulmasta.

Sähköinen talotekniikka on bisnestä -luentopäiviä on järjestetty yli 15 vuoden ajan ja niihin on osallistunut yli 2000 opiskelijaa. Tavoitteenamme on kertoa opiskelijoille, millaisia työmahdollisuuksia ala tarjoaa sekä tutustuttaa opiskelijoita alan yrityksiin. Ala tarvitsee kaikenlaista osaamista, käsillä tekemisestä myyntiin ja markkinointiin.

Luentopäivänä opiskelijat pääsevät kuulemaan yrityksistä ja niiden menestystekijöistä suoraan huipulta – luennoitsijat ovat yritysten korkeinta johtoa tai senioriasiantuntijoita. Luentopäivät pidetään loka-marraskuussa ja vuoden 2021 syksystä lähtien pyrimme järjestämään luentosarjan ns. hybridimallina (paikan päällä / verkon välityksellä), näin voimme tarjota osallistumismahdollisuuden alueellisesti laajemmin.

 

Alueellinen luentopäivä

Tulevaisuudessa on tarkoitus järjestää myös alueellisia luentopäiviä yhteistyössä alueen jäsenyritysten kanssa. Toteutusaikataulu on vielä avoin, mutta oppilaitosten edustajien kannattaa olla yhteydessä jo nyt.

stock-624712_1920

 

 

Sähköistysalalla on tarvetta myös kaupallisen koulutuksen saaneille

Liiketalouden eri osa-alueiden monipuolisia osaajia tarvitaan myös sähköistysalalla. Kaikki alan tekijät eivät ole "johtotehtävissä" vaan tekijöitä tarvitaan myyntiin, markkinointiin, taloushallintoon tai vaikka projektijohtamiseen.

Sähköteknisen Kaupan Liitto yhdessä jäsenyritysten kanssa toimii alan tunnetuksi tekemisen kanssa yli ammatillisten rajojen.

Opettaja, ole yhteydessä, katsotaan miten voimme tuoda alaa tutuksi myös oppilaillesi.

trade_600x400

 

 

Sähkö Valo Tele Av -messujen messupolku opiskelijoille

Osastoilla opiskelijakummi-rintamerkin avulla opiskelijat tunnistavat henkilöt, jotka ovat varautuneet esittelemään heille yritystä, sen tuotteita ja palveluita sekä vastaamaan opiskelijoiden kysymyksiin.

Messupolkukartta opastaa osastoille

Opiskelijat saavat messupolkukartan, johon on merkitty messupolkuun osallistuvat yritykset. Lisäksi saat ydintiedot messupolkuyritysten toiminnasta sekä messukysymykset ja/tai rastitehtävät.

 

Matkakustannuksiin voi anoa tukea

Opiskelijoiden messumatkan kustannuksiin kuten esim. bussi- ja junakuljetukseen voi saada tukea STEK ry:stä. STEKin tuki kattaa korkeintaan 50 prosenttia matkan kustannuksista.
Lue lisää STEK:n sivuilta >>

 

Jyv_messut_opiskelijoita_kaytavalla_560x336

Opiskelijakummi_nappi