<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

I-Valo 50 vuotta

Featured Image

Metrotunneli Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa, Mekan pyhän kaupungin valtavat huoltotilat ja Kööpenhaminan uusi massiivinen voimalaitos. Näitä kaikkia yhdistää 50 vuotta täyttävän I-Valon valaistus. Pitkä käyttöikä, energiatehokkuus ja valoteho ovat tärkeitä ominaisuuksia missä tahansa valaistuskohteissa. Ne eivät kuitenkaan vielä riitä teollisuuskäytössä.

Siksi iittalalainen I-Valo on maailmanlaajuinen edelläkävijä kuumien ja pölyisten tilojen valaistuksessa. I-Valon 110 asteen kuumuutta kestäviä led-valaisimia voidaan asentaa vaikka paperikoneen kylkeen ja valaisinten suodatintekniikka on maailman huippua. Näiden lisäksi I-Valon tuotekehityksessä panostetaan erityisesti kestävään kehitykseen.

– Ainakin 90 % alan valaisimista on elinkaarensa lopussa käytännössä romua, mutta osa vanhoistakin I-Valo-valaisimista on päivitettävissä ledeihin. Uuden tuotteen suunnittelun lähtökohtina ovat helppo tekniikan päivitettävyys ja erinomainen lämmönkesto. Tuotteemme valmistetaan kestävän kehityksen periaattein, sertifioidun ympäristöjärjestelmämme vaatimusten mukaisesti, toimitusjohtaja Kaj Koskinen valottaa.


Kasvumahdollisuuksia ympäri maailmaa

Voimalaitokset sekä paperi-, sellu- ja terästehtaat eivät ole sattumalta I-Valon valaistusosaamisen kovaa ydintä. Yrityksen historia juontuu Iittalan lasitehtaasta. Sen vaativia olosuhteita hyödynnettiin valaistuksen testilaboratoriona 1970-luvulla, jolloin I-Valo oli vielä osa lasitehdasta. Yritys on siis alusta asti erikoistunut hankalien olosuhteiden valaistusratkaisuihin. Kasvumahdollisuudet ovat huikeat, sillä rakentamisen kasvu jatkuu ja uusia teollisuuden sovellusalueita syntyy ympäri maailmaa.

– Pitkä historia tuo selkänojaa teknologisiin muutoksiin sopeutumisessa. Perusosaaminen ja tietotaito olosuhteista on niin vahva, että kun maailma muuttuu teollisuudessa, I-Valo on varmasti kehityksen kärjessä. Esimerkiksi kasvava akkuteollisuus luo uusia mahdollisuuksia, Koskinen toteaa.