<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Enstolle enemmistöosuus Arcteq Relays Oy:stä

Featured Image

Ensto on ostanut enemmistöosuuden suomalaisesta Arcteq Relays Oy:stä

 

Ensto jatkaa strategisia hankintojaan sähkönjakeluliiketoiminnassa.

 

Sähköistysratkaisuja toimittava kansainvälinen perheyhtiö Ensto on ostanut 55 prosentin osuuden suomalaisesta yksityisomisteisesta Arcteq Relays Oy:stä (Arcteq). Enstolla oli jo ennestään omistuksessaan 20 prosentin osuus yrityksen osakkeista. Arcteq on erikoistunut sähköverkoissa käytettävien suojareleiden ja valokaarisuojien valmistukseen. Yhtiön osakkeista 25 prosenttia pysyy sen nykyisten omistajien hallussa. Sopimus allekirjoitettiin 20.12.2021. Yritysosto tukee Enston kasvustrategiaa ja on jatkoa viimeaikaisille hankinnoille. Yhtiö on hiljattain ostanut myös irlantilaisen Renley Ltd:n, itävaltalaisen Röhrbacher Teknik GmbH:n sekä ruotsalaisen Protrol AB:n. Yritysosto on samalla myös merkittävä askel kohti Enston visiota tulla johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille (DSO:t). Se vahvistaa Enston asemaa sähkönjakeluverkoille suunnattujen älyteknologiaratkaisujen toimittajana ja asiantuntijana.

Arcteq työllistää Vaasan toimipisteessään 40 henkilöä, ja sen liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa. Arcteqin asiantuntijoilla on vahva suojareletekniikan tietotaito ja kokonaisvaltainen tuntemus sähkönjakelumarkkinoista. Arcteqin tuotteet ovat avainasemassa sähköverkkojen toimintavarmuuden varmistamisessa, mikä on asiakkaillemme yhä tärkeämpää.

Arcteq suunnittelee, valmistaa ja myy suojareleitä, valokaarisuojia ja mittaus- sekä valvontalaitteita. Asiantuntevan henkilöstönsä ja maailmanlaajuisen yhteistyökumppaniverkostonsa tuella yritys tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman erilaisia palveluja. Näihin lukeutuvat muun muassa sähköjärjestelmien suojauskoulutukset ja simuloinnit, oikosulkulaskenta sekä suojausasettelu ja valokaarienergialaskelmat.

”Toivotamme ilolla tervetulleeksi Arcteqin korkeatasoisen suojareleitä koskevan tietotaidon ja teknologiaosaamisen sekä keskijännitejakeluverkkojen suojausjärjestelmien asiantuntemuksen. Yhdessä Arcteqin henkilöstön kanssa vahvistamme osaamistamme ja laajennamme tämänhetkistä tuotevalikoimaamme uusissa, älykkäissä teknologioissa, jotka tukevat kasvuamme digitalisoituvassa ja älykkäässä toimintaympäristössä”, sanoo Hannu Keinänen, Ensto-konsernin toimitusjohtaja.

Arcteqin tuotannosta yli 90 prosenttia suuntautuu vientiin, ja yhtiö viekin tuotteitaan yli 50 maahan ympäri maailmaa. Sen asiakkaisiin kuuluu sekä perinteisiä että uusiutuvaan energiantuotantoon keskittyviä sähköverkkoyhtiöitä, teollisuus, offshore-liiketoiminta, meriteollisuus ja muita kriittisiä sähkönkäyttäjiä kuudella eri mantereella.

”Ensto on ollut mukana osaomistajana jo vuodesta 2016, ja nyt tapahtuva muutos on luonnollinen askel pitkän aikavälin liiketoimintasuunnitelmassamme. Yritysten strategiat sopivat täydellisesti yhteen, eikä niiden tuotevalikoimissa ole päällekkäisyyksiä. Ensto on tunnettu suomalainen perheyritys, ja sen brändi on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kansainvälisillä markkinoilla erittäin tunnettu ja arvostettu. Olemme iloisia voidessamme yhdistää voimamme näin suuren teollisen toimijan kanssa, ja uskomme, että voimme tämän muutoksen myötä palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja kiihdyttää yrityksen kasvua”, sanoo Juha Arvola, Arcteqin toimitusjohtaja ja yksi yrityksen omistajista.

Juha Arvola jatkaa Arcteq Relays Oy:n toimitusjohtajana. Osapuolet eivät julkista yrityskaupan yksityiskohtia.


Hannu Keinänen
toimitusjohtaja
Ensto-konserni

Lehdistötiedustelut:
Pia Hänninen, brändi- ja viestintäjohtaja, Ensto-konserni, puh. 0400 492 142, pia.hanninen@ensto.com

Lehdistökuvat Enston mediapankissa.

Ensto lyhyesti
Yli 60 vuoden ajan kasvuhakuinen ja kansainvälinen perheyritys Ensto on omistautunut sähkölle pitkäjänteisesti ja ihmisläheisesti. Tarjoamme älykkäitä ja luotettavia sähköistysratkaisuja sekä asiantuntemusta sähköverkkoyhtiöille, ja autamme niitä menestymään ja rakentamaan kestävämpää huomista.

Ensto työllistää yhteensä 850 työntekijää 17 maassa Euroopassa ja Aasiassa. Meitä kaikkia yhdistää yhteinen tavoite: haluamme tehdä elämästä parempaa sähkön avulla. Vastuullisesti.
www.ensto.fi

Arcteq lyhyesti
Arcteq Relays Oy on työntekijöidensä omistama yritys, joka on erikoistunut suojareleiden ja valokaarisuojien valmistamiseen ja jolla on yli 25 vuoden kokemus näiden tuotteiden kehittämisestä. Arcteqin uusi, huippumoderni pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Vaasassa. Arcteq toimii kansainvälisesti noin 50 eri maassa, ja sillä on asiakkaita Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.
www.arcteq.fi