<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Enstolle enemmistöosuus ruotsalaisesta Protrol AB:stä

Featured Image

Ensto on ostanut enemmistöosuuden ruotsalaisesta Protrol AB:stä

Ensto laajentaa toimintaansa uusissa älyteknologioissa.

Sähköistysratkaisuja toimittava kansainvälinen perheyhtiö Ensto on ostanut 70 % osuuden ruotsalaisesta Protrol AB:sta (Protrol), joka on erikoistunut sähkö- ja automaatiotekniikkaan. 30 % yhtiön osakkeista omistaa edelleen sen avainhenkilöstö. Sopimus allekirjoitettiin 15.12.2021. Yritysosto tukee Enston kasvustrategiaa ja on samalla merkittävä askel kohti Enston visiota tulla johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille (DSO:t). Yritysosto myös vahvistaa Enston asemaa sähkönjakeluverkoille suunnattujen älyteknologiaratkaisujen toimittajana ja asiantuntijana.

Protrolilla on seitsemän työntekijää Mölndalissa lähellä Göteborgia, ja yrityksen liikevaihto on neljä miljoonaa euroa. Protrolin henkilöstöllä on useiden vuosien kokemus sähkönjakeluverkkojen vianpaikannus- ja vianilmaisuteknologioista. Yrityksen erityisosaamista ovat esimerkiksi muunto- ja jakeluasemille suunnatut rele- ja ohjausjärjestelmät.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Protrolin huipputeknologian ja asiantuntemuksen osaksi yritystämme. Protrolin henkilöstön myötä vahvistamme osaamistamme ja laajennamme tuotevalikoimaamme uusilla älyteknologiaratkaisuilla, joiden avulla voimme palvella sähköverkkoyhtiöitä entistä paremmin. Protrolin tuotteet ovat saavuttaneet erittäin hyvän markkina-aseman etenkin Ruotsissa, ja uskomme, että näille älykkäille ratkaisuille on kysyntää myös Enston markkinoilla ja myyntikanavissa”, kertoo Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen.

Sähkönjakelu ja -käyttö ovat muuttuneet merkittävästi, ja teknologisen kehityksen nopeus tuo mukanaan uudenlaisia paineita. Sähkönkulutuksen odotetaan kaksinkertaistuvan lähivuosina, kun fossiilisia polttoaineita korvataan päästöttömällä sähköllä. Maailma tarvitsee entistä vastuullisempia ja luotettavampia sähkönjakeluratkaisuja. Tämän muutoksen myötä Protrolin kaltaisten tuotteiden kysyntä kasvaa, mikä puolestaan luo uusia kasvumahdollisuuksia.

”Olen todella ylpeä siitä, mitä Protrol on tähän mennessä saavuttanut. Uskon, että tämä Enston kanssa solmittu yrityskauppa avaa hienoja mahdollisuuksia uudenlaiseen kasvuun ja takaa menestyksemme tulevaisuudessa. Sähkönjakeluverkoille suunnittelemiemme jakeluautomaatio- ja vianilmaisuteknologioiden markkinat ovat suuret ja kasvussa,” toteaa Protrol AB:n toimitusjohtaja ja yksi omistajista Torbjörn Karlsson.

Protrol toimii jatkossa nimellä Ensto Protrol AB, ja Torbjörn Karlsson jatkaa yrityksen toimitusjohtajana. Osapuolet eivät julkista yrityskaupan yksityiskohtia.

Hannu Keinänen
toimitusjohtaja
Ensto-konserni

Lehdistötiedustelut:
Pia Hänninen, brändi- ja viestintäjohtaja, Ensto-konserni, puh. 0400 492 142, pia.hanninen@ensto.com

Lehdistökuvat Enston mediapankissa.

Ensto lyhyesti
Yli 60 vuoden ajan kasvuhakuinen ja kansainvälinen perheyritys Ensto on omistautunut sähkölle pitkäjänteisesti ja ihmisläheisesti. Tarjoamme älykkäitä ja luotettavia sähköistysratkaisuja sekä asiantuntemusta sähköverkkoyhtiöille, ja autamme niitä menestymään ja rakentamaan kestävämpää huomista.

Ensto työllistää yhteensä 850 työntekijää 17 maassa Euroopassa ja Aasiassa. Meitä kaikkia yhdistää yhteinen tavoite: haluamme tehdä elämästä parempaa sähkön avulla. Vastuullisesti.
www.ensto.fi

Protrol lyhyesti
Protrol AB tarjoaa jakeluautomaatiotuotteita ja -palveluja sähköverkkoyhtiöille. Protrol on perustettu vuonna 2002. Yritys sijaitsee Ruotsin Mölndalissa. Protrolin tuotevalikoima perustuu patentoituun maadoitusvian tunnistusteknologiaan. Tuotteita käytetään pääasiallisesti muuntamoiden vianilmaisuun.
www.protrol.se