<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Testeri valvontakameroiden asennukseen ja hallintaan

Featured Image

Finnsatin FP-73CCTV -kameratesterillä asennat ja hallitset niin analogisia kuin IP-kameroitakin. Se on monipuolinen työkalu, jolla tarkistat myös verkon tilan ja teet mittaukset kaapeliliitännöistä jännitteeseen.

Valvontakameroita asennetaan yhä enemmän niin organisaatioiden kuin yksityishenkilöidenkin tonteille. Kameroista on hyötyä niin perinteisissä valvontatehtävissä kuin myös muissakin toiminnoissa.

Kameroiden suuntaus ja hallinta saattaa joskus olla hankalaa. Sitä voi onneksi helpottaa asianmukaisilla laitteilla.

Valikoimistamme löytyy nyt Finnsat-asennustesteri FP-73CCTV valvontakameroiden asennukseen ja valvontaan. Kameratesterillä voi asentaa ja suunnata kameran helposti ja nopeasti, ja myös varmistaa, että ne ovat paikoillaan täydessä iskussa.

” Testerin avulla asentaja voi suunnata kameran heti kiinni ruuvaamisen jälkeen, jo ennen tallentimen tai kaapelien asentamista. Valvontakameran asennus ei siis vaadi kuin yhden tikkaille kiipeämiskerran tai nosturinoston", kertoo Finnsat Oy:n tekninen johtaja Vesa Mikkilä.

"Myös kameran asennuspaikkaa on helppo kokeilla kameran ja testerin kanssa. Testeriin voi tallentaa kameran kuvia tai videota, jota voi käyttää myöhemmin dokumentoinnissa."

Testeri sekä analogisille että IP-kameroille

FP-73CCTV-testeri käyttää ONVIF-standardia, kuten lähes kaikki valvontakameratkin. ONVIF-testitoiminto on monipuolinen väline, jonka avulla pystyy kirjautumaan IP-kameran hallintaan ja nähdä myös kuvan. Kameran suuntaamien onnistuu helposti testerin näyttöä käyttäen.

ONVIF-skannaus löytää kameran ja testeri näyttää sen kuvan. Testerillä voi myös ohjata etänä PTZ-valvontakameroita.

Testerillä onnistuu myös CVI-, TVI- ja AHD-kameroiden sekä analogisten koaksiaalikameroiden asennus. Kameroista näkyy kuvamuoto, resoluutio, ruutunopeus ja signaalin vahvuus. FP-73CCTV-testeri tunnistaa automaattisesti BNC-signaalin ja resoluution, mukaan lukien NTSC- ja PAL-signaalimuodot sekä HD-CVI-, HD-TVI- ja AHD-signaalimuodot. Videon kuvamuoto ja resoluutio näkyvät käyttöliittymässä.

PoE-virtaa ja verkkotesti

FP-73CCTV-testerissä on kaksi 1000Mbps Ethernet-porttia. PoE Out -portista on mahdollista syöttää valvontakameralle PoE-virtaa liittämällä verkkokaapeli IP-kameraan. Testerillä voi myös mitata PoE-jännitettä PoE In -portista – on aina hyvä varmistaa, että valvontakamera saa tarpeeksi virtaa. Testeri itse latautuu samalla. 12V/2A -liitännästä saa lisäksi tarvittavan käyttöjännitteen kameroille, joissa ei ole PoE:ta.

Testerin verkkotestiominaisuudella voi tarkistaa verkon tilan ja näyttää kaikki laitteet, jotka siihen on kytketty. Se ei siis rajoitu pelkästään kameroihin. IP-verkon hakutoiminnolla löytää myös eri laitteiden IP-osoitteet.

"Vianhaussa TDR-kaapelitutkalla kaapeliviat on helppo paikallistaa. Testeri näyttää myös
PoE-syötön tilan sekä kameran ottaman PoE-tehon, tämäkin on vianhaussa oiva apu", Mikkilä kertoo.

Tarkistaa myös kaapelit ja tekee perusmittaukset

FP-73CCTV-testerin mittausmahdollisuudet eivät rajoitu kameroihin – TDR-toiminnolla voi mitata myös CAT-kaapelin pituuden ja tarkistaa, että liitännät pitävät ja ovat muutenkin kunnossa.

Testerissä on myös digitaalinen yleismittari, jolla voi tehdä tarvittavat perusmittaukset asennuksen tai vianhaun yhteydessä, kuten tarkistaa esimerkiksi jännitteen, resistanssin ja virran.

Käytettävyys huippuluokkaa - kulkee helposti mukana tikkailla ja muistaa salasanat

FP-73CCTV-testerissä on sisäinen muisti, johon voi tallentaa laitteiden salasanoja sekä valvontakameran kuvia tai videoita. Ne ovat siten nopea liitettävissä asennusdokumentteihin. Testerin valikko on suomenkielinen ja näppäimistö tuttua QWERTY-mallia.

Testeri on kätevän kokoinen ja sitä voi käyttää yhdellä kädellä. Siinä on myös kantohihna, joten tikkaita pitkin kiivetessä laite roikkuu turvallisesti kaulassa. Mittarin päässä on LED-valot taskulampun virkaa toimittamassa – sillä löytää pimeimmässäkin sopessa sijaitsevan valvontakameran.

Kumireunus suojaa laitetta kolahduksilta. Pakkauksen mukana tulee myös kantolaukku testerin kuljetusta varten sekä monipuolinen valikoima kaapeleita.

Sähkönumero 67 051 37
Tuotetyyppi FP-73CCTV
Tuotenimi Asennustesteri IP-, CVI-, AHD-, TVIHD-, CVI- ja CVBS-kameroille, PoE in/out, ONVIF

Lisätietoja: Vesa Mikkilä, tekninen johtaja, Finnsat Oy, puhelin 0207 420 122, vesa.mikkila(at)finnsat.fi

Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Yhtiöllä on 50 vuoden kokemus kuvan- ja äänen siirtämisestä erilaisissa tietoliikenneverkoissa. Tuoteperheet on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Finnsat edustaa Suomessa yli 50 kansainvälisesti tunnettua päämiestä. Tuotevalikoimasta löytyvät ratkaisut kuvan- ja äänensiirtoon koaksiaali-, kuitu-, mobiili- ja dataverkoissa.

https://www.finnsat.fi