<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kommunikoivat sulakkeet ja johdonsuojat

Featured Image

Siemens on tuonut markkinoille kommunikoivat kahvasulakkeet ja johdonsuojat.  

Kommunikoivat sulakkeet

Viime vuosina sulakkeitahan on pidetty vanhanaikaisina tuotteina eli mennen talven lumina. Niissä ei ole mitään hienoa, ainoastaan kvartsihiekkaa ja kuparilevyä. Tämän päivän digitaalisuus puuttuu ja silloin tuote ei ketään kiinnosta. Mutta toisaalta ne ovat luotettavia tuotteita sähköisten käyttöjen suojaamiseen ja selektiivisyyskin on helposti hoidettu.

Mutta nyt tähän asiaan tullut muutos. Siemens on ensimmäisenä tuonut markkinoille kommunikoivat kahvasulakkeet. Tämän helpommaksi valvonta ei voi tulla. Sulake itsessään muodostuu kahdesta osasta: Sulakeosa ja elektroniikkaosa. Mm. seuraavia arvoja voi valvoa: Lämpötila, virta käyttötunti jne. Muistakaa tärkeä asia: Olkaa edelläkävijöitä ja huomioikaa tämä tulevaisuuden tuote. Sarjassa on neljä erilaista tuotetta, alla erittely.

Tuote 1: Powercenter 1000.

Tämä tuote on koko järjestelmän ydin. Laite kerää kaiken sen tiedon minkä sulakkeet tuottavat. Powercenter 1000 pystyy valvomaan 24 sulaketta. Se kerää tiedon langattomasti eli Bluetoothin avulla. Powercenter 1000:sta voidaan tieto siirtää eteenpäin seuraaviin laitteisiin ja toimintoihin: Powercenter 3000 yksikköön ja sitä kautta eri järjestelmiin (powermind, powermanager jne.), Modbus TCP-väylään tai uuteen Sentron Powerconfig mobile appiin. Viimeksi mainittu voidaan ladata netistä.

Sähkönumero: 2805701

Tuote 2: Sulake

Sulakkeen kokoluokka on 2, virrat 100–315 A, jännite 400 VAC. Käyttöluokka: gG. Koska sulakkeiden koko on standardin mukainen, niin ne voidaan asentaa vakioalustoihin, kuten: Sulakepohjat, kytkinvarokkeet, varokekytkimet jne. Sulake itsessään muodostuu kahdesta osasta: Sulakeosa ja elektroniikkaosa.

Sähkönumerot: 3109000 - 3109009

Tuote 3: Sulake (varaosa)

Varsinaiseen sulakkeeseen saa sulakeosan varaosana. Tekniset tiedot: Koko 2, virrat 100–315 A, jännite 400 VAC. Käyttöluokka: gG

Sähkönumerot: 3109011 - 3109018

Tuote 4: Kommunikointiosa (varaosa)

Myös kommunikointiosan saa varaosana.

Sähkönumero: 6701142

Kommunikoivat johdonsuojat

Tähän astihan johdonsuojat on tunnettu sähkönjakelussa mekaanisina suojina. Niissä on bi-metallinen suojaustoiminto ja 1–4 napaa. Johdonsuojat suojaavat nimensä mukaisesti johtimia, kaapeleita, kojeita ja laitteita niin termisiltä kuin magneettisilta virroilta. Sanalla sanoa laitteita, joilla ei ole älyä.

Mutta nyt tähän asiaan tuli muutos. Siemens on tuonut markkinoille kommunikoivat johdonsuojat. Näillä voidaan helposti rakentaa järjestelmä, jolla voimme edullisesti valvoa energiavirtoja, kulutusta ja yleensä mitä verkossa tapahtuu. Joten olkaa edelläkävijöitä ja huomioikaa tämä tulevaisuuden tuote.

Sarjassa on neljänlaisia tuotteita, tässä lyhyesti niistä.

Tuote 1: Powercenter 1000

Tämä tuote on koko järjestelmän ydin. Laite kerää kaiken sen tiedon minkä johdonsuojat tuottavat. Powercenter 1000 pystyy valvomaan 24 johdonsuojaa. Se kerää tiedon langattomasti eli Bluetoothin avulla. Powercenter 1000:sta voidaan tieto siirtää eteenpäin seuraaviin laitteisiin ja toimintoihin: Powercenter 3000 yksikköön ja sitä kautta eri järjestelmiin (powermind, powermanager jne.), Modbus TCP-väylään tai uuteen Sentron Powerconfig mobile appiin. Viimeksi mainittu voidaan ladata netistä.

Sähkönumero: 2805701

Tuote 2: Johdonsuoja 5SL COM

Kyseessä on yksinapainen johdonsuoja, Virrat 2–32 A, laukaisukäyrät: B ja C. Oikosulunkatkaisu: 6 kA.

Toiminnaltaan ne ovat kuin vakiojohdonsuojat, mutta niissä on mm. seuraavat lisätoiminnot vakiona: mittaukset (virta, jännite, taajuus) käyttötuntilaskuri, oikosulkulaskuri laukaisulaskuri. Tiedon siirto eteenpäin langattomasti

Sähkönumerot: 3223000 - 3223054

Tuote 3: Valokaarivikasuoja/johdonsuoja 5SV COM

Kyseessä on yksinapainen valokaarivikasuoja/ johdonsuoja, Virrat 6–32 A, laukaisukäyrät: B ja C. Oikosulunkatkaisu: 6 kA. Toiminnaltaan ne ovat kuin vakio valokaarivikasuoja/johdonsuojat, mutta niissä on mm. seuraavat lisätoiminnot vakiona: mittaukset (virta, jännite, taajuus) käyttötuntilaskuri, oikosulkulaskuri laukaisulaskuri. Tiedon siirto eteenpäin langattomasti.

Sähkönumerot: 3223055 - 3223096

Tuote 4: Apukosketin 5ST COM AS/FC

Kyseessä on apukosketinlohko, joka voidaan asentaa mihin tahansa Siemensin johdonsuojaan tai vikavirtasuojakytkimeen. Kosketinlohkolla voidaan valvoa esim.: lämpötilaa, laukaisukertoja käyttötunteja jne. Mutta esim. virtaa, jännitettä ja taajuutta se ei mittaa.

Sähkönumero: 3223097

Tuotteiden myynti ja jakelu alkaa elokuun 2021 lopulla.