<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=914499939526844&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

UTU osakkaaksi latausratkaisuja kehittävään IGL-Technologiesiin

Featured Image

UTU Group on osallistunut sähköauton latausratkaisuja kehittävän IGL-Technologies Oy:n suunnattuun osakeantiin, ja samassa yhteydessä ostanut nykyisiltä omistajilta IGL:n osakkeita saaden 17 % omistusosuuden yhtiön osakekannasta. Suunnatun osakeannin jälkeen UTU on IGL:n kolmanneksi suurin omistaja.

Liikenteen sähköistyminen jatkaa lähivuosina kasvuaan. UTU on jo nyt vahvasti mukana sähköautojen latausratkaisujen markkinassa, ja yhtiö aikoo kasvattaa ko. liiketoiminta-aluettaan merkittävästi. Alkuvuoden 2023 aikana UTUn tuotekehityksestä valmistuukin uusia ratkaisuja sähköautojen lataukseen.

IGL on vahva toimija alalla digitaalisilla ratkaisuillaan ja ohjelmisto-osaamisellaan. UTUn ja IGL:n yhteistyöllä asiakkaiden käytettäväksi saadaan kattava kokonaisratkaisu sisältäen latausasemat, latauksen hallinnan ohjelmisto ja lataukseen suunnitellut sähkökeskukset.

”UTU ja IGL ovat tehneet hyvää yhteistyötä toimittamalla asiakkaiden projekteihin älykkäästi hallittavia latausratkaisuja. IGL on kasvattanut toimintaansa voimakkaasti ja ennen kaikkea kannattavasti olemassaolonsa ajan. UTU vahvana sähköalan yrityksenä haluaa tukea tätä kasvutarinaa ja olla mukana luomassa entistä paremmat edellytykset niin IGL:n kuin UTUnkin kasvulle”, toteaa UTUn toimitusjohtaja Olli Heinonen.

”IGL-Technologies tekee teknologiaa erityisesti älykkääseen pysäköintiin ja sen älykkääseen hallintaan, sisältäen älykkäät lämmitys- ja lataustolpat. Tuotteitamme ovat eParking ja eTolppa. Kumppanimme voivat hyödyntää ratkaisujamme ohjelmistopuolella ja me IGL:llä voimme hyödyntää toteutuksissamme kumppaniemme latausjärjestelmiä tarvikkeineen. Toivotamme UTUn tervetulleeksi IGL:n matkaan nyt myös osakkaana”, kertoo IGL-Technologies Oy:n toimitusjohtaja Alexander Ivaine.

LISÄTIETOJA
•    UTU Oy, toimitusjohtaja Olli Heinonen, olli.heinonen(at)utu.eu, +358 40 865 2280
•    IGL-Technologies Oy, toimitusjohtaja Alexander Ivaine, alexander.ivaine(at)igl.fi, +358 40 834 8689

UTU Oy on yli 100-vuotias johtava sähkö- ja automaatioalan tuotteita ja palveluita tarjoava suomalainen toimija, jolla on tytäryhtiöt Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Norjassa. Liikevaihto vuonna 2022 oli 53 MEUR ja henkilöstöä 180. www.utugroup.com/fi

IGL-Technologies on vuonna 2009 perustettu suomalainen ohjelmistosuunnitteluyritys, jonka erikoisalaa ovat auton lämmittämistä, latausta ja pysäköintiä helpottavat etäohjattavat laitteet. Tuotteistoon kuuluvat eParking.fi- sekä eTolppa -ratkaisut. IGL:n ratkaisuilla on yli 210.000 käyttäjää, 40.000 asennettua eTolppaa ja 50.000 parkkipaikkaa. www.igl.fi